Objavljen celoten program

Na spletni strani smo objavili celoten program Mednarodne poletne šole politične ekologije 2023, ki bo potekala med 21. in 25. avgustom. Dopuščamo možnost, da do izvedbe pride do manjših sprememb in popravkov programa. 

Vabimo vas, da si ogledate napovedi predavanj in predstavitev predavateljev. Program je pester in raznolik, zato se nam obeta zelo zanimiva poletna šola. Prvi dan je namenjen splošnejšim, konceptualnim pogledom na boju proti neenakostim  v okviru zelenega prehoda, drugi je namenjen bistvenim akterjem v teh prizadevanjih (delavsko, okoljsko in feministično gibanje), tretji in četrti dan pa sta usmerjeni problemsko: v sredo se bomo lotili področja energije, v četrtek pa stanovanjske problematike. Petek je, kot običajno, namenjen zaključku, kjer dobijo besedo študentke in študentje akreditiranega programa. 

Poleg predavanj bo prve štiri dni na sporedu tudi okrogla miza, ki se bo navezovala na predstavljene vsebine tistega dne. S tem želimo poletno šolo še bolj približati ideji foruma živahnih razprav in polemik, saj le tako lahko pretresemo obstoječe znanje, oblikujemo nove koncepte in se seznanimo z novimi uvidi.

Dobrodošli! Povabite vse, ki bi jih vsebina letošnje Mednarodne poletne šole politične ekologije utegnila zanimati. Se vidimo konec avgusta na FDV v Ljubljani.

sl_SISlovenščina