LOKACIJA

Fakulteta za družbene vede (FDV), članica Univerze v Ljubljani, je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji in tudi med večjimi v Evropi. Ustanovljena je bila leta 1961 kot Visoka šola za politične vede, ki se je v nekaj letih razvila v Visoko šolo za sociologijo, politične vede in novinarstvo. Leta 1970 se je ob vključitvi v Univerzo v Ljubljani preimenovala v Fakulteto za sociologijo, politične vede in novinarstvo (FSPN). Sedanje ime je Fakulteta za družbene vede dobila leta 1991, natanko trideset let po ustanovitvi svoje prve predhodnice.

KAKO DO NAS

Mednarodna poletna šola 2023 se prične v ponedeljek, 21. 8. 2023, ob 9:00. Registracija udeležencev bo potekala med 8:00 in 9:00!

TRAJNOSTNE MOŽNOSTI PRIHODA IZ LJUBLJANE IN SLOVENIJE

S KOLESOM IZ SISTEMA BICIKELJ

Najbližja postajališča samopostrežnega sistema izposoje koles Bicikeljpostaja Mercator na Dunajski cesti

Postaja je od Fakultete za družbene vede oddaljena 5 minut hoje.

Z MESTNIM POTNIŠKIM PROMETOM

Najbližja postajališča mestnega avtobusa so:

postaja Mercator na Dunajski cesti (6, 8, 11)

postaja Kardeljeva ploščad na Vojkovi cesti (13, 20)

postaja Baragova na Baragovi ulici (18)

Postaji Mercator in Baragova sta oddaljeni 5 minut, postaja Kardeljeva ploščad 15 minut.

PRIHOD Z VLAKOM IN MEDMESTNIM AVTOBUSOM

Poiščite najbolj ugodno povezavo z avtobusom (vozni red) in vlakom (vozni red). Fakulteta za družbene vede je od glavne železniške in avtobusne postaje oddaljena 25 minut hoje (železniška in avtobusna postaja/Vilharjeva ulica/Železna cesta/Vojkova ulica). Železniška postaja Lj. Brinje je oddaljena 20 minut hoje.

Z AVTOM, A S SOPOTNIKI; DELJENJE AVTOMOBILA

Če nimate druge možnosti, priporočamo, da se z ostalimi udeleženci dogodka ali na

spletnem mestu Prevoz.org dogovorite za deljenje prevoza ali pa uporabite sistem souporabe vozil Avant2go.

1  Želežnška postaja Ljubljana Brinje  /  2  Postajališče LPP Mercator in postajališče Bicike(Lj) št. 29  /  3  Postajališče LPP Baragova  /  4  Postajališče LPP Kardeljeva ploščad  / 5  Fakulteta za družbene vede   /   6  Postajališče Bicike(Lj) št. 30  /   7  Postajališče LPP AMZS  /   8  Postajališče LPP Puhova

MOŽNOSTI PRIHODA IZ TUJINE

PRIHOD Z VLAKOM

Prosimo, da individualno preverite informacije in vozne rede kako priti do Ljubljane. Za vozne rede slovenskih železnic uporabite: http://www.slo-zeleznice.si/en/

PRIHOD Z AVTOBUSOM

Prosimo, da individualno preverite informacije in vozne rede kako priti do Ljubljane. 

Več informacij na spodnjih povezavah:

Flix bus

PRIHOD Z LETALOM

Če vas prihod načrtujete z letalom, do železniške in avtobusne postaje lahko prispete s pomočjo taksija ali shuttlea.

Več informacij na spodnjih povezavah:

Goopti, Shuttle Ljubljana, Getbybus

V kolikor je mogoče se poslužujte trajnostnih oblik prihoda

BIVANJE

Rezervirali smo določeno število sob v Dijaškem domu Bežigrad Ljubljana, ki se nahaja v bližini FDV. Vsi prijavljeni na poletno šolo ste prejeli e-sporočilo z več informacijami glede možnosti bivanja v dijaškem domu. Bivanje si udeleženci plačajo sami. Če potrebujete več informacij, nam pošljite e-sporočilo.

Kontakt

Povezave

Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

Za izražena mnenja in informacije v dokumentu odgovarja samo avtor (ali avtorji) in ne odražajo nujno uradnega stališča Evropske unije.

sl_SISlovenščina